Nylund & Son piano - Vad har de för pris och värde?

Nylund och Son är en svensk pianotillverkare som tillverkade pianon av hög kvalitet under vissa perioder. Som många andra svenska pianotillverkare gjorde Nylund och Son pianon av mycket bra kvalitet fram till 1940-talet. Under 1950- och 1960-talet var kvaliteten också mycket bra men modellerna ändrades från större högre pianon på 130 – 140 cm i franskpolerad blank svart i traditionell stil till lägre pianon under 120 cm i chippendalestil och i ädelträutförande. Under 1970-talet försämrades kvaliteten där det kompromissades med val av material. Under 50- och 60-talet hade Nylund och Son antingen en Rennermekanik eller Schwandermekanik i sina pianon vilka båda är två kvalitetsmärken. Men underf 1970-talet förekom annan typ av mekanik i deras pianon där mekaniken också ibland hade plastdelar. 

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Nylund & Son pianon

  • Nylund och Son-pianon från sekelskiftet och fram till 1950-talet har inget monetärt värde.
  • Nylund och Son-pianon från 1960-talet kan ha ett litet monetärt värde på mellan 500 kr och 1000 kr om möbelutförandet är chippendalestil och om skicket överlag är mycket bra. 

Behöver du hjälp med en piano- eller flygelflytt?

Vi flyttar både pianon och flyglar där vi utför transporter i Stockholm och Uppsala dagligen. Få offert för pianoflytt eller flygeltransport.

Vi utför också piano- och flygeltransporter inom hela Sverige. Kontakta oss för offert för flytt av piano inom Sverige.

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.