Östlind & Almquist piano och flygel - Vad har de för pris och värde?

Östlind och Almquist delar många likheter med Malmsjö det vill säga att de tillverkade mycket fina instrument fram till 1940-talet men att de senare pianomodellerna installerades med en plastmekanik. Detta gör att priset och värdet för dessa pianon är lågt. De pianon och flyglar som Östlind och Almquist tillverkade under 1930-1940-talet tillhör en av de bäst tillverkade pianona från Sverige. Efter denna period, från 1950-talet och framåt, installerades nästan alla Östlind och Almquist-pianon men plastmekanik. Det var precis samma plastmekanik som Malmsjö använde. Läs om Malmsjöpianon för att veta mer om vad denna plastmekanik innebar för värdet och priset. 

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Östlind & Almquist pianon och flyglar

Det finns i stort sett inget Östlind och Almquist-piano som har ett monetärt värde. De tidigare pianona från 1930-1940-talet var mycket fina instrument men eftersom de är så gamla så kräver dessa instrument omfattande renovering vilket gör att de inte har något marknadsvärde. De senare modellerna med plastmekanik bör undvikas eftersom denna mekanik är kraftigt undermålig jämfört med Renner-, Langer- eller Schwandermekanik. Flyglar tillverkade av Östlind och Almquist från 1930-1940-talet har ett värde på mellan 5000 kr och 15 000 kr om skicket är bra. Senare tillverkade flyglar från 1950- och 1960-talet har ett värde på mellan 10 000 kr och 30 000 kr beroende på skick och modell där skick på resonansbotten, steg och tangenter är avgörande för priset. 

Behöver du hjälp med en piano- eller flygelflytt?

Vi utför flygeltransport och pianoflytt i Stockholm och Uppala dagligen. Kontakta oss för att få pris för pianoflytt eller flygeltransport.

Vi gör även regelbundna flyttar inom hela Sverige där vi kan erbjuda dig hjälp med en pianoflytt eller flygeltransport inom en vecka mellan orter som Göteborg, Lund, Malmö, Uppsala, Jönköping, Linköping och Stockholm. Kontakta oss för att få pris för transport av flygel eller flytt av piano inom Sverige

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.