Blüthner flygel och piano - Vad har de för pris och värde?

Blüthner delar mycket av den historia som pianotillverkaren August Förster fick gå igenom. Blüthner anses vara en av de fyra främsta pianotillverkarna i världen där Steinway & Sons, C. Bechstein och Bösendorfer också ingår. Eftersom Blüthnerfabriken också låg i Östtyskland, precis som August Försters pianofabrik, så tvingades Blüthner att nationaliseras under 1970-talet av den Östtyska staten vilket gjorde att tillverkningen skedde under den statligt kontrollerade VEB Deutsche Piano Union Leipzig. Detta medförde att det blev förbjudet att köpa den västtyska och högst ansedda pianomekaniken Renner. Blüthner försågs istället med den av Östtyska staten tillverkade HF Flemmingmekaniken vilken jämfört med den berömda Rennermekaniken var undermålig. Blüthner lyckades ändå, precis som August Förster, under dessa svåra tider att behålla en bra kvalitet även om vissa material inte gick att tillgå. 

Besök gärna Blüthners officiella hemsida för mer information.

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Blüthner pianon och flyglar

Ett Blüthnerpiano från sekelskiftet och fram till 1920-talet har troligtvis inget värde alls och en flygel från Blüthner från samma period har också ett ringa värde på max 5000 kr. Ett Blüthnerpiano från 1920-talet till 1940-talet har ett ringa värde på mellan 500 kr och 1000 kr och en flygel från samma tid har ett värde på mellan 5000 kr och 15 000 kr. Ett Blüthnerpiano från 1950-talet och 1960-talet har ett värde på mellan 3000 kr och 8000 kr beroende på skick. Att elfenbenstangenterna är hela och att resonansbotten är hel avgör nästan hela värdet. En Blüthnerflygel från 1950-talet eller 1960-talet har ett värde på mellan 15 000 kr och 30 000 kr där värdet är beroende av skicket. 

Behöver du hjälp med att flytta ett piano eller flygel?

Vi flyttar pianon, flyglar, digitalpianon och ibland även tafflar i Stockholm och Uppsala på daglig basis. Få hjälp med pianoflytt.

Vi gör regelbundna transporter mellan större orter inom Sverige. Varje vecka gör vi flyttar mellan Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Jönköping, Linköping, Norrköping och Uppsala. Vi gör också transporter norrut till Östersund, Sundsvall, Umeå och Luleå. Kontakta oss om du behöver hjälp att flytta ett piano eller flygel inom Sverige

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.