Nordiska piano och Nordiska Pianofabriken - Vad har de för pris och värde?

Nordiska Piano är troligtvis det mest internationellt mest kända svenska pianomärket. Nordiska Piano tillverkade endast pianon där kvaliteten var genomgående hög och gick aldrig igenom en tillverkningsperiod där man experimenterande med mekanikdelar av plast som i fallet med Malmsjö och Östlind och Almquist. Nordiska Pianos pianomodeller från 1960-talet och framåt hade alltid en Renner- eller Langermekanik vilka båda är två kvalitetsmekaniktillverkare. 

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Nordiska Piano

  • Nordiska Pianon från år 1900 till 1940-talet har inget monetärt värde. Detta då dessa äldre pianon måste genomgå omfattande renovering som kostar tiotusentals kronor som inte motsvarar pianots värde efter en renovering.
  • Nordiska Piano från 1950-talet har ett ringa monetärt värde på mellan 500 kr och 1000 kr beroende på skick. Den mest kända modellen från denna tid var en modell som är 115 cm hög, i chippendalestil, 85 tangenters klaviatur och har nästan alltid en Rennermekanik. Denna modell är ett mycket bra piano och har sällan problem med resonansbotten, steg, strängar eller mekanik. Om allting är helt och stämnaglarna fortfarande har bra hållfasthet, vilket de brukar ha, så är detta ett mycket bra och fungerande piano som också har en fin klang. Kortare modeller som är cirka 105 cm höga från denna period är också av mycket bra kvalitet.
  • Från 1960-talet och framåt tillverkade Nordiska Piano sina mest kända modeller, modell Futura/Futura 2 och modell Classica. Båda dessa modeller är av mycket bra kvalitet där de alltid har 88 tangenters klaviatur och alltid en bra mekanik. Futura-modellen har antingen en Rennermekanik eller en Langermekanik och Classica-modellen har alltid en Rennermekanik. Dessa två modeller brukar också alltid ha en ”moderator” det vill säga en funktion som gör att det går att dämpa ljudet med cirka 50% vilket kan vara praktiskt om man inte vill störa sin omgivning när man övar sitt pianospelande. Nordiska Piano modell Futura har ett värde på cirka 500 kr – 1000 kr om skicket är bra och om möbelutförandet är i något träslag. Om pianot är i blank vit eller blank svart, vilket är ovanligt, ligger priset mellan 2000 kr och 3000 kr. Skicket på möbeln är självklart också avhängigt med värdet. Nordiska modell Classica har ett värde på mellan 1000 kr och 3000 kr om möbelutförandet är i något träslag. Priset ökar till mellan 3000 kr och 5000 kr om pianot är i antingen blank vit eller blank svart. Om pianot är i blankt svart kan priset till och med vara något högre.

Behöver du hjälp med en piano- eller flygelflytt?

Vi flyttar både pianon och flyglar där vi utför transporter i Stockholm och Uppsala dagligen. Få offert för piano- eller flygelflytt.

Vi utför också piano- och flygeltransporter inom hela Sverige. Kontakta oss för offert för flytt av piano.

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.