Fazer piano - Vad har de för pris och värde?

Fazer är en finsk pianotillverkare som håller genomgående hög kvalitet i sina instrument. Tillverkningen är idag avslutad men hölls igång fram till början av 1990-talet. Fazer tillverkade, så vitt vi vet, endast pianon. 

Företaget grundades år 1883 av Julius Fazer och har sedan dess varit känt för att tillverka högkvalitativa pianon. Fazer-pianon är kända för sitt utmärkta handarbete och ljudkvalitet, och de är mycket respekterade bland pianister och musikälskare över hela världen. Fazer-pianon har blivit populära inte bara i Finland utan också internationellt. Många professionella pianister och musikinstitutioner har valt Fazer-pianon för deras utmärkta kvalitet och ljud.

Sammanfattningsvis har Fazer en lång och respekterad historia inom tillverkning av pianon och deras instrument är kända för att vara av högsta kvalitet.

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Fazer pianon

Ett Fazerpiano från 1950-1960-tal har inget monetärt värde. Fazerpianon från 1970-talet som är i chippendalestil och där möbeln är i något träslag och där skicket på möbeln är bra har ett värde på cirka 1000 kr. Om möbeln är i vitt utförande och där skicket på möbeln är utan skador har detta piano ett värde på cirka 2 000 kr. Oftast har dessa Fazerpianon inge problem med sprucken resonansbotten eller spruckna steg. Detta måste dock alltid säkerställas med en besiktning. Senare Fazerpianon från 1980-talet har ett värde på cirka 2 000 kr om möbelutförandet är chippendalestil och med träfaner. Om Fazerpianot är i vitt utförande, i chippendelstil, från 1980-talet och skadefritt brukar priset vara mellan 2 000 kr och 5 000 kr.

Behöver du hjälp med pianoflytt eller flygelflytt?

Vi’ flyttar pianon och flyglar i Stockholm och Uppsala dagligen. Kontakta oss om du behöver hjälp med pianoflytt.

Vi gör också nationella transporter inom Sverige där vi varje vecka har regelbundna transporter mellan större orter som till exempel mellan Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Jönköping, Linköping, Norrköping och Uppsala. Vi gör också piano- och flygeltransporter norrut till Östersund, Sundsvall, Umeå och Luleå. Få hjälp av en flyttfirma med flytt av piano eller flygel.

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.