C. Bechstein flygel och piano - Vad har de för pris och värde?

C. Bechstein är en av de mest framstående tillverkarna av pianon och flyglar och har en lång och respekterad historia inom branschen. Företaget grundades 1853 av Carl Bechstein i Berlin, Tyskland, och har sedan dess varit synonymt med högkvalitativt handarbete och innovativ design.

Bechstein-pianon och flyglar är kända för sin kraftfulla och rika ton, samt för sin överlägsna spelbarhet och respons. Genom åren har Bechstein utvecklat en unik klangsignatur som har gjort deras instrument eftertraktade av många framstående pianister och institutioner runt om i världen.

Tillverkningsprocessen hos C. Bechstein är noggrant övervakad och innefattar en kombination av traditionella metoder och modern teknik för att säkerställa att varje instrument uppfyller de högsta standarderna. Materialval, inklusive trä och metallkomponenter, är av högsta kvalitet och väljs med omsorg för att säkerställa långvarig prestanda och klangkvalitet.

Bechstein-pianon och flyglar är också kända för sin eleganta design och fina detaljer. Varje instrument är en konstnärlig skapelse som inte bara levererar enastående ljud, utan också tilltalar ögat med sin skönhet och precision.

Idag fortsätter C. Bechstein att vara en ledande aktör inom pianotillverkning, och företagets instrument används av både professionella musiker och entusiaster världen över. Med en historia som sträcker sig över nästan två sekel fortsätter C. Bechstein att vara en symbol för överlägsenhet och innovation inom den musikaliska världen.

C. Bechstein upprätthåller fortfarande sin tillverkning av pianon och flyglar idag och är baserat i Tyskland. Fabriken ligger i Seifhennersdorf i Sachsen, Tyskland, där varje instrument tillverkas med samma dedikation och hantverk som har varit företagets kännetecken sedan dess grundande.

Utöver sina egna pianomodeller äger och tillverkar C. Bechstein även andra välkända pianomärken som W. Hoffmann och Zimmermann. Dessa märken har var och en sin egen unika karaktär och kvalitet, men de delar alla det arv av excellens som är karakteristiskt för C. Bechstein-familjen.

Genom att upprätthålla en hög standard av tillverkning och innovation har C. Bechstein etablerat sig som en ledande aktör inom pianotillverkningsbranschen och fortsätter att vara en symbol för högkvalitativa instrument och tyskt hantverk. Medan de bevarar sin traditionella arv, fortsätter de också att utforska nya tekniker och material för att säkerställa att deras pianon förblir relevanta och eftertraktade av musiker över hela världen.

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för C. Bechstein pianon och flyglar

Ett C. Bechsteinpiano från sekelskiftet och fram till 1920-talet har inget värde till ringa värde och en flygel från samma period från C. Bechstein har ett värde på mellan 5 000 kr och 15 000 kr. En C. Bechstenflygel från 1930-talet till 1940-talet har ett värde på mellan 10 000 kr och 50 000 kr beroende på skick där resonansbotten, steg och elfenbenstangenter är avgörande för priset. Ett C. Bechsteinpiano från denna period har ett värde på mellan 3 000 kr och 8 000 kr där skicket är avgörande. En flygel av C. Bechstein från 1950-talet och 1960-talet är värd mellan 30 000 kr och 80 000 kr där skicket är avhängigt med priset. Ett C. Bechsteinpiano från samma period har ett värde på mellan 5 000 kr och 20 000 kr. Skicket är självklart också grund för värde och pris. 

Behöver du transportera ett piano eller en flygel?

Vi gör pianoflyttar i Stockholm och Uppsala och kan också hjälpa dig att flytta en flygel inom samma orter. 

Vi gör också längre transporter inom hela Sverige mellan Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Jönköping, Linköping, Norrköping och Uppsala. Vi gör också flyttar till Sundsvall, Umeå och Luleå. Kontakta oss om du behöver hjälp att flytta ett piano.

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.