Yamaha piano och flygel - Vad har de för pris och värde?

Yamaha är världens största piano- och flygeltillverkare och har ett enormt utbud av piano- och flygelmodeller. Faktum är att Yamaha även tillverkar i stort sett alla typer av musikinstrument. Som många också känner till tillverkar Yamaha också andra produkter som motorer, motorcyklar, vattenskotrar, snöskotrar med mera. I allt som Yamaha tar sig för att tillverka verkar det som att de excellerar för det finns ingen produkt som Yamaha tillverkar som inte håller extremt hög kvalitet i form av prestanda och hållbarhet. Yamaha är ett extremt starkt varumärke och detta med all rätta.

Det samma gäller också för de pianon och flyglar som Yamaha tillverkar. De tidigare modellerna från 50- och 60-talet var inte lika väl konstruerade som de modeller som kom senare från 70-talet och framåt. Framförallt de modeller som var tillverkade från mitten av 70-talet till och med hela 80-talet var de pianon och flyglar som tillverkades av Yamaha exceptionellt bra. Under denna period hade Yamaha ett parti av gran som deras resonansbottnar tillverkades av som gav en mycket fyllig och rik ton. Senare Yamahamodeller från 90-talet och framåt hade inte samma fyllighet och rik klang.

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Yamaha piano och flygel - pris och värde

Eftersom det finns så många olika modeller, finishar och möbelutföranden från Yamaha är det svårt att säga ett generellt pris för ett Yamahapiano eller en flygel tillverkad av Yamaha. En lägre och kortare pianomodell som till exempel M5 (104 cm hög) eller C-108 (108 cm hög) från 70-talet i någon träfärg som valnöt, körsbär eller rosenträ vilka är vanliga träslag är värd mellan 2000 och 5000 kr. Samma modeller, träfärg och möbelutförande från 80-talet är värda mellan 3000 och 10 000 kr beroende av skick. Om pianot har en finish i blank svart eller blank vit är priset mellan 10 000 kr och 20 000 kr för samma modeller det vill säga M5 och C108. Högre modeller som Yamaha U1 (121 cm hög) och U3 (131 cm hög) från denna period är värda betydligt mer. Ett piano Yamaha U1 i blank svart från mitten av 70-talet till slutet av 80-talet är värt mellan 20 000 kr och 30 000 kr och ett Yamaha U3 är värt mellan 25 000 kr och 40 000 kr. Yamahas flygelmodeller som G2, G3, G5 eller G7 eller som Yamaha sen bytte modellbeteckning på till C2, C3, C5 och C7 har ett värde på mellan 30-50% av nypris för samma modell.

Alla priser som angetts är priser som baseras på att köparen bekostar transporten och att pianot säljs i befintligt skick. Pianohandlare som säljer dessa pianon kommer självklart att sälja dessa pianon till ett högre pris men då har pianohandlaren också gått igenom och justerat mekaniken i pianot och också stämt pianot. Om du köper ett begagnat Yamahapiano ingår också garanti.

Läs mer om Yamaha pianon och flyglar på deras officiella hemsida.

Behöver du flytta ett piano?

Behöver du flytta ett piano? Vi utför pianoflytt i Stockholm och Uppsala och vi flyttar också pianon och flyglar inom hela Sverige. 

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.