Kawai piano och flygel - Vad har de för pris och värde?

Kawai är en Japansk piano- och flygeltillverkare där kvaliteten är genomgående hög. Priset för Kawai pianon och flyglar brukar vara cirka 50-60% av en liknande modell från Yamaha. Kawai är den andra stora piano- och flygeltillverkaren från Japan efter Yamaha. En viktig aspekt för värdet på Kawai pianon och flyglar är att de ska vara tillverkade i Japan. Alla Kawai pianon och flyglar fram till och med 1989 tillverkades i Japan. Kawai har en serie av flyglar och pianon som kallas för Shigeru Kawai. Dessa pianon och flyglar har en enastående kvalitet där varje instrument är byggt för hand av skickliga hantverkare och där varje material är av yppersta kvalitet. Shigeru Kawai använder ett speciellt parti av gran för tillverkning av dess resonansbottnar som endast används vid tillverkning av Shigeru Kawai.

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Kawai-pianon och flyglar

  • Ett Kawaipiano 1960-talet har ett ringa värde på mellan 500 kr och 1000 kr om skicket är bra. 
  • Ett Kawaipiano från 1970-talet har ett värde på 1000 kr till 2000 kr för de lägre modellerna i modern stil och i en finish i trä. Om finishen är blank svart eller blank vit är priset för dessa lägre pianon i modern stil mellan 3000 kr och 5000 kr. 
  • Ett högre Kawaipiano upp mot 120 cm från 1970-talet är värt mellan 5000 kr och 10 000 kr om finishen är i blank svart. 
  • Ett Kawaipiano från 1980-talet av högre modell till exempel K-2 eller K-3 i blank svart finish har ett pris på mellan 10 000 kr och 20 000 kr där skicket är avhängigt med värdet. 
  • En Kawaiflygel från 1970-talet är värd mellan 30 000 kr och 50 000 kr beroende på skick, modell och typ av finish.
  • En Kawaiflygel från 1980-talet är värd mellan 40 000 kr och 70 000 kr beroende på skick, finish och modell.

Behöver du hjälp med en piano- eller flygelflytt?

Vi flyttar både pianon och flyglar där vi utför transporter i Stockholm och Uppsala dagligen. Kontakta oss för att få hjälp med pianoflytt eller flygeltransport i Stockholm eller Uppsala.

Vi utför också piano- och flygeltransporter inom hela Sverige. Kontakta oss om du behöver hjälp med en pianotransport en eller flygelflytt inom Sverige

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.