Grotrian Steinweg piano och flygel - Vad har de för pris och värde?

Grotrian Steinweg är ett tysktillverkat piano- och flygelmärke som anses vara en av de högst ansedda märkena i världen. Grotrian Steinweg har samma familjeursprung som Steinway & Sons där en av bröderna Steinweg emigrerade till USA och bildade Steinway & Sons. Grotrian Steinweg säljs i USA under namnet Grotrian då Grotrian Steinweg ansåg att deras namn var för likt det i USA redan etablerade Steinway & Sons. I övriga världen säljs Grotrian Steinweg under sitt vanliga varumärke.

Grotrian Steinweg är en respekterad tillverkare av pianon och flyglar med en rik historia och ett arv av fin tysk hantverk. Företaget grundades år 1835 i Braunschweig, Tyskland, av Friedrich Grotrian och hans svåger Heinrich Steinweg. Under årens lopp har Grotrian Steinweg etablerat sig som en av de ledande tillverkarna inom branschen, med ett rykte för att producera instrument av högsta kvalitet och känslighet.

Tillverkningen av Grotrian Steinweg-pianon och flyglar har alltid varit rotad i det fina tyska hantverket och kvalitetskontrollen. Varje instrument är noggrant handgjort av skickliga hantverkare med stor uppmärksamhet på detaljer och tonkvalitet. Grotrian Steinweg-pianon och flyglar är kända för sin rika och varma klang, vilket har gjort dem eftertraktade av både professionella musiker och amatörer världen över.

Trots att många förändringar har skett inom pianotillverkningens industri har Grotrian Steinweg förblivit troget sitt arv och sina traditioner. Företaget fortsätter att tillverka sina instrument med samma dedikation och precision som sedan starten för nästan två århundraden sedan.

Idag fortsätter Grotrian Steinweg sin tillverkning av pianon och flyglar i Braunschweig, Tyskland. Fabriken i Braunschweig är fortfarande hjärtat av företagets produktion, där varje instrument skapas med omsorg och expertis för att säkerställa att de uppfyller de högsta standarderna av kvalitet och prestanda.

Grotrian Steinweg har genom åren etablerat sig som en symbol för överlägsenhet inom pianotillverkning och förblir en betydande aktör inom branschen. Med ett fortsatt fokus på kvalitet, innovation och passion för musiken kommer Grotrian Steinweg förmodligen att fortsätta att förbli en favorit bland både musiker och pianokännare världen över.

Grotrian Steinweg är belägen i den Västtyska delen av Tyskland vilket gjorde att tillverkningen och varumärket inte blev negativt påverkade efter uppdelningen av Öst- och Västtyskland. Alla pianofabriker som låg i Östtyskland blev nationaliserade av den Östtyska staten där alla piano- och flygeltillverkare fick en kraftigt försämrad kvalitet. Endast två märken, August Förster och Blüthner, lyckades behålla kvaliteten och anseendet i deras varumärken under DDR-tiden fast även dessa två varumärken fick en kraftig törn i deras anseende. 

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Grotrian Steinweg pianon och flyglar

Ett Grotrian Steinweg-pianon från sekelskiftet har ringa värde eller inget värde överhuvudtaget. Grotrian Steinweg-pianon från 1910-talet och 1920-talet kan fortfarande var mycket bra instrument som ännu inte behöver omfattande renovering vilket är smått sensationellt. En noga besiktning behöver dock självklart göras av dessa instrument. Värdet av dessa pianon från denna tid är dock fortfarande lågt men ett välfungerade Grotrian Steinweg-piano med hel resonansbotten och hela elfenbenstangenter har ett värde på mellan 1000 kr och 2000 kr. Grotrian Steinweg-flyglar från samma period har ett värde på mellan 5000 kr och 15 000 kr. Grotrian Steinweg-pianon från 1930-talet och 1940-talet är otroligt välbyggda pianon där priset för dessa pianon kan vara mellan 5000 kr och 8000 kr. Skicket på resonansbotten, steg och tangenter är självklart avgörande för priset. Slitage på möbeln får man räkna med från denna tid. Grotrian Steinweg-flyglar från 1930-tal till 1940-talet har ett värde på mellan 15 000 kr och 30 000 kr avhängigt med skick. Pianon tillverkade av Grotrian Steinweg mellan år 1950 och år 1960 har ett värde på 5000 kr och 15 000 kr och flyglar från samma period har ett pris på 20 000 kr och 50 000 kr där modell och skick självklart är avgörande. Grotrian Steinweg-pianon från 1970-talet har ett värde på mellan 5000 kr och 20 00 kr och flyglarna har ett pris på mellan 30 000 kr och 70 000 kr. De pianomodeller som är mest värdefulla och mest eftertraktade är modell 110 och 120 i chippendalestil. Framförallt modell 120 är en modell som eftersöks av många pianohandlare. Oftast har Grotrian Steinweg-pianon 85 tangenter och inte 88 tangenter vilket är standard för alla nytillverkade pianon. Värdet för Grotrian Steinweg-pianon med 85 tangenters klaviatur är inte lägre för att dessa pianon saknar de sista tre tonerna i diskantpartiet men om pianot har 88 tangenter, vilket vissa Grotrian Steinweg-pianon från denna tid har, kan dessa pianon ha ett något högre pris. 

Behöver du hjälp med en piano- eller flygelflytt?

Vi flyttar både pianon och flyglar där vi utför transporter i Stockholm och Uppsala dagligen. Kontakta oss för att få hjälp med att flytta ett piano.

Vi utför också piano- och flygeltransporter inom hela Sverige. Kontakta oss om du behöver hjälp med pianoflytt eller flygelflytt inom Sverige

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.