Bösendorfer flygel och piano - pris, värde och historia

Bösendorfer tillhör en av de fyra högst ansedda flygeltillverkarna i världen. Bösendorfer tillverkar nästan bara flyglar men har tillverkat ett fåtal pianon. 

Bösendorfer, med sitt ursprung i Wien, Österrike, är känd för sin tradition av högkvalitativt handarbete och förfining. Bösendorfer-pianon är kända för sin rika och varma klang, samt för sin unika känsla och respons. Företaget har alltid varit känt för sin mindre skala i produktionen, vilket har möjliggjort en hög grad av detalj och individualitet i varje instrument.

Bösendorfer, C. Bechstein, Steinway & Sons och Blüthner är alla välkända tillverkare av pianon och flyglar, och varje företag har sin egen unika tradition och karaktär.

C. Bechstein, från Tyskland, har också en lång historia av tillverkning av högkvalitativa pianon. Bechstein-pianon är kända för sin starka och kraftfulla ton och har en historia av att vara föredragna av många framstående pianister.

Steinway & Sons, baserat i USA, är en av de mest erkända och inflytelserika tillverkarna av pianon och flyglar i världen. Steinway-pianon är kända för sin jämnhet och kontroll över tonen samt för sin imponerande kvalitet och hållbarhet.

Blüthner, från Tyskland, har också en lång historia av pianotillverkning och är känd för sin rika och resonanta ton. Blüthner-pianon har en distinkt klang och är kända för sin kvalitet och hållbarhet.

Varje tillverkare har sin egen unika klang och känsla, och valet mellan dem beror ofta på personliga preferenser och behov. Men alla dessa tillverkare delar en gemensam strävan efter att producera instrument av högsta kvalitet och hantverk.

Besök Bösendorfer för mer information.

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Bösendorfer piano och flygel - pris och värde

Vår erfarenhet av Bösendorfer är att värdet är på samma nivå som C. Bechstein eller kanske något högre eftersom de är mer sällsynta. En Bösendorferflygel från 1920-1940-talet är värd mellan 10 000 kr och 40 000 kr beroende på skick. Resonansbotten och skicket på elfenbenstangenterna är avgörande för priset. En Bösendorferflygel från 1950-talet och 1960-talet har ett pris på mellan 20 000 kr och 50 000 kr beroende på skick. 

Behöver du piano- eller flygelflytt?

Behöver du pianoflytt? Vi utför pianotransport och flyttar flyglar i Stockholm och Uppsala dagligen. Vi gör också regelbundna längre piano- och flygeltransporter inom hela Sverige där vi varje vecka mellan större orter som till Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Jönköping, Linköping och Norrköping. Vi kör också norrut till Umeå, Sundsvall, Östersund och Luleå. Kontakta oss om du vill flytta ett piano inom Sverige.

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.