Flytta Piano - Få hjälp med piano- och flygelflytt

Vi är professionella piano- och flygeltransportörer.

  • Vi flyttar pianon och flyglar inom hela Sverige. Vi flyttar mellan Göteborg – Malmö – Stockholm – Uppsala varje vecka.
  • Få hjälp inom tre arbetsdagar i Stockholm eller Uppsala.
  • Använd 50% RUT-avdrag när du flyttar ditt egna instrument.
  • Vi har transportansvarsförsäkring.
Pianoflytt Stockholm och Uppsala - Pianomagasient

Få hjälp med piano- eller flygelflytten i Stockholm eller Uppsala

Vi flyttar pianon och flyglar dagligen i Stockholm, Uppsala och angränsande områden. Vi gör också längre transporter inom hela Sverige där vi varje vecka har regelbundna flyttar mellan Göteborg, Malmö, Stockholm, Uppsala, Jönköping, Norrköping med mera. Vi gör också transporter norrut till Umeå, Östersund, Sundsvall och Luleå men inte med samma frekvens. Vi har över tio års erfarenhet av att flytta pianon och vi har all utrustning och behärskar alla tekniker som krävs för att utföra en säker pianoflytt. Att flytta ett piano är en av de absolut svåraste föremålen som går att flytta och kräver att allting är perfekt koordinerat, att all utrustning finns tillgänglig och det man aldrig kommer ifrån – rejäl styrka. 

I över tio år har vi jobbat med att transportera pianon och flyglar i Stockholm och Uppsala och de senaste fem åren har vi också börjat göra nationella transporter inom Sverige. Vi har varit med om allt inom piano- och flygeltransport – bära upp ett piano i en smal, brant och svängd inomhustrappa i ett radhus, bära ett stort och tungt piano på närmare 140 cm fem våningar upp, bära en mindre konsertflygel på 230 cm ned och upp för trappor, ja listan kan göras lång om vilka smått omöjliga transporter som vi utfört. 

Kan du få RUT-avdrag för att flytta ett piano eller flygel?

Om du flyttar ditt eget instrument som tillhör ditt bohag så kan du använda RUT-avdrag där RUT-avdraget är 50% av arbetskostnaden vilket blir att nästan hälften av kostnaden dras av. RUT-avdrag medges för att flytta sina egna möbler inom sitt hem, mellan sina hem, om man byter hem eller till och från ett förråd där ens möbler eller instrument ska magasineras. Om du köper eller hämtar ett piano eller en flygel från någon annan privatperson eller företag kan du däremot inte få RUT-avdrag för transporten. 

Behöver du magasinera ditt instrument? Vi magasinerar pianon och flyglar

Vi har magasinering av pianon och flyglar där det kostar 300 kr inklusive moms/månad för magasinering av piano och 500 kr inklusive moms/månad för magasinering av flygel. Om du vill magasinera ett instrument hos oss utför vi både flytten av instrumentet från dig till vårt magasin och från oss tillbaka till dig efter avslutad magasinering. Transporten kostar alltså både till och från oss. Magasineringen är dock helt utan bindningstid vilket betyder att du när som helst kan avbryta magasineringen och vi kör då tillbaka ditt instrument till dig. Du kan också använda RUT-avdrag för transportkostnaden både till och från oss. För magasineringskostnaden kan du dock inte använda RUT-avdrag. 

Läs mer om magasinering här.

Vi har transportansvarsförsäkring

Vi gör vårt yttersta för att hantera ditt instrument så varsamt som möjligt men ibland händer olyckor ändå trots att alla åtgärder vidtagits för att undvika skador. Vi har en transportansvarsförsäkring som täcker skador på ditt instrument.