Pianoflytt Stockholm och Uppsala

Få professionell hjälp med din pianoflytt och undvik skador på instrument och rygg.

 • Få 50% RUT-avdrag när du flyttar ditt eget instrument. 
 • Vi har försäkring
 • Få hjälp inom 1-3 dagar i Stockholm eller Uppsala
 • Vi gör även längre transporter inom hela Sverige. 
Pianoflytt Stockholm och Uppsala - Pianomagasient

Hur du mäter pianots höjd

Ange mått i centimeter

Mått piano för pianoflytt - Pianomagasinet

Hur du mäter flygelns eller taffelns längd

Ange mått i centimeter

Flygeltransport Stockholm och Uppsala - Pianomagasinet

Kostnaden för att flytta ett piano varierar beroende på olika faktorer. För lokal pianoflytt inom Stockholm eller Uppsala kan priserna ligga mellan 1 850 kr inklusive moms (1 020 kr efter RUT-avdrag) och 3 500 kr (1 925 kr efter RUT-avdrag). Priset påverkas av pianots höjd (vilket oftast korrelerar med dess vikt), antalet trappor som pianot behöver bäras ned eller upp på, samt avståndet som pianot ska transporteras. I vissa fall, särskilt om pianot är mycket högt och tungt eller om det behöver bäras ned eller upp många trappor, kan priset överstiga 3 500 kr. Priset för att bära pianot ned eller upp i en trappa inomhus i en villa, radhus eller etagelägenhet tenderar också att vara högre än 3 500 kr på grund av svårigheterna med att navigera i dessa trånga, branta och ofta kurviga trappor.

För pianoflyttar med längre avstånd, till exempel mellan Stockholm och Göteborg, kan kostnaderna ligga mellan 5 000 kr (2 750 kr efter RUT-avdrag) och 9 000 kr (4 950 kr efter RUT-avdrag). Att flytta ett piano mellan Stockholm och Malmö kostar mellan 5 650 kr (3 100 kr efter RUT-avdrag) och 10 000 kr (5 500 kr efter RUT-avdrag). Priset beror även här på pianots höjd, antalet trappor som måste övervinnas och avståndet som pianot ska transporteras.

Om du flyttar ditt eget piano inom ditt hem, mellan dina egna bostäder (till exempel från din ordinarie bostad till din fritidsbostad), till eller från ett förråd för magasinering eller om du helt enkelt flyttar hela ditt bohag där pianot ingår, kan du använda RUT-avdrag för pianoflytt. För att kunna använda RUT-avdrag för pianoflytt måste du också ha en inkomst i Sverige under det aktuella året och ha redovisat den som en del av din inkomst. CSN (Centrala Studiestödsnämnden) räknas inte som inkomstgrundande.

Däremot kan du inte använda RUT-avdraget om du köper eller hämtar ett piano från en annan privatperson eller företag när du anlitar en pianoflyttfirma. RUT-avdraget motsvarar 50% av arbetskostnaden, vilket hos oss resulterar i en 45% reducering av priset. Vi inkluderar också en schablonmässig materialkostnad på 10% av det totala priset, vilket täcker kostnaden för lastbilen.

Ungefär 80% av alla pianon i Sverige har en vikt mellan 170 och 240 kg.

Här är en uppskattning av vikter för pianon baserat på deras höjd:

 • Pianon med en höjd mellan 70–90 cm väger cirka 130–150 kg.
 • Pianon med en höjd mellan 100–110 cm väger cirka 180–220 kg.
 • Pianon med en höjd mellan 110–120 cm väger cirka 180–220 kg.
 • Pianon med en höjd mellan 120–140 cm väger cirka 200–240 kg.
 • Pianon med en höjd på 140 cm och högre väger cirka 240–280 kg.

Här är storlekar och ungefärliga vikter för akustiska flyglar:

 • Flyglar med en längd mellan 135–165 cm väger mellan 230–270 kg.
 • Flyglar med en längd mellan 170–190 cm väger mellan 250 och 350 kg.
 • Flyglar med en längd mellan 200–210 cm väger mellan 320 och 400 kg.
 • En fullstor konsertflygel med en längd mellan 270–310 cm väger mellan 450 och 600 kg.

Vi utför professionell pianoflytt i Stockholm och Uppsala

Vi utför pianoflytt i Stockholm och Uppsala och har varit verksamma sedan 2011. Vi ger offert till fast pris via e-post eller formulär inom 30 minuter och svar direkt via telefon. Om pianotransporten är en del av en flytt kan du få RUT-avdrag för denna transport vilket uppgår till 50% av arbetskostnaden. Vi är försäkrade med If Skadeförsäkringar så ta inga onödiga risker och anlita oss för professionell hjälp med din pianoflytt.

Vi har varit verksamma med pianoflytt i Stockholm och Uppsala under många år och vår personal har lång erfarenhet. För att kunna utföra en pianoflytt eller flygeltransport krävs styrka, teknik, erfarenhet och rätt utrustning som bärselar och pianovagn. Vi har vad som krävs för att kunna utföra en säker och professionell pianoflytt i Stockholm eller Uppsala så tveka inte att kontakta oss för en offert. Vårt verksamhetsområde är huvudsakligen inom och mellan Stockholm och Uppsala för pianoflytt men vi utför även längre transporter oftast till Göteborg och Malmö. Vi offererar alltid pianoflytt till fast pris. Från och med årsskiftet 2016/2017 har du nu även möjlighet att få RUT-avdrag för pianoflytten om det är en del av en bohagsflytt.

För att få en offert av oss, fyll i formuläret, maila oss eller ring. Vi svarar på mail och formulär inom 30 minuter och ger svar direkt via telefon.

Är din pianoflytt en del av en flytt? Då kan du få RUT-avdrag!

Om pianoflytten är en del av en flytt av ditt bohag kan du få RUT-avdrag även för denna transport. RUT-avdrag för pianoflytt innebär att vi drar av 50% av arbetskostnaden. RUT-avdrag medges för till exempel att flytta ett piano mellan två bostäder när du flyttar, flytta ett piano mellan ditt fritidsboende och ditt permanenta boende eller tvärt om eller att flytta ett piano inom ditt hem. Du behöver inte byta folkbokföringsadress för att RUT-avdrag ska medges. Du får inte RUT-avdrag för att flytta ett piano från en annan privatperson eller företag och det är endast privatpersoner som få utnyttja RUT-avdrag. Företag kan inte utnyttja RUT-avdrag för pianoflytt. Du får heller inte RUT-avdrag för att flytta ett piano som ska kastas på en återvinningsstation men om pianot däremot transporteras till en försäljningsverksamhet där pianot kan återanvändas medges RUT-avdrag för denna transport. RUT-avdraget uppgår då till 25% av totala kostnaden.

Vi sköter allt administrativt med skatteverket och vi gör avdraget direkt så att du inte behöver ligga ute med pengarna.

Lär mer om RUT-avdrag för pianoflytt på Skatteverkets hemsida. 

 

Vi gör längre pianoflyttar till Göteborg, Malmö och Norrland

Behöver du flytta ditt piano eller flygel en längre sträcka? Vi gör regelbundna transporter till Göteborg, Skåne och Malmö och till städer i Norrland som till exempel Gävle, Sundsvall, Umeå och Luleå. Vi utför också flygeltransporter till samma orter.

Söker du säker förvaring av ditt piano?

Vi erbjuder magasinering av pianon och flyglar i vårt varmlager. Vi magasinerar ett piano för 300 kr/månad inklusive moms och en flygel magasinerar vi för 500 kr/månad inklusive moms. Läs mer om piano- och flygelmagasinering.

Har du ett piano som inte går att sälja och du vill bli av med?

Ibland är pianot helt enkelt för gammalt och/eller i för dåligt skicka för att det ska kunna gå att sälja. I dessa fall och att du ändå behöver hjälp med att transportera bort pianot så finns det andra företag som kan tillgodose den tjänsten. Om du har ett piano som du behöver slänga eller forsla bort till återvinningen kan du kontakta Svartbäckens Transport.

Pianoflytt - En trygg och säker lösning för ditt piano

Har du behov att flytta ditt piano till en annan plats men har ingen erfarenhet eller kunskap om hur man gör det på ett säkert sätt? Då är det dags att ta hjälp av ett företag som specialiserat sig på pianoflytt.

Med hjälp av en erfaren pianoflyttare kan du vara säker på att ditt piano blir transporterat på ett säkert sätt, utan att skadas eller utsättas för några känsliga belastningar. Dessutom tar du bort allt ansvar från dig själv, vilket ger dig en känsla av trygghet och fred i själen.

Det finns många företag som erbjuder pianoflytt, men det är viktigt att välja ett som har den rätta utrustningen och erfarenheten för att ta hand om ditt piano. Säkerhet och vård för ditt piano bör alltid vara en hög prioritet.

Att använda ett företag för pianoflytt har många fördelar. Du får hjälp med att planera hela processen, från avhämtning till uppställning, och du får också professionella råd om hur du bäst tar hand om ditt piano efter att det har flyttats.

Om du söker efter en trygg och säker lösning för att flytta ditt piano, tveka inte att ta hjälp av ett företag som specialiserat sig på pianoflytt. Ditt piano kommer att bli i goda händer, och du kan slappna av och njuta av den nya miljön.

Pianomagasinet – din pålitliga partner för allt som rör flytt av piano i Stockholm och omnejd. Vi är specialiserade på pianotransport och flyttning av flyglar i Stockholm. Vi anser oss vara det självklara valet för pianoflyttning och vi har lång erfarenhet inom branschen. Vi har genom åren hjälpt många nöjda kunder att flytta sina känsliga musikinstrument på ett säkert och effektivt sätt.

Om du behöver flytta ditt piano i Stockholm eller någon annanstans inom Sverige, kan du lita på oss. Vi använder endast högkvalitativ och specialanpassad utrustning och har specialutbildad personal för att se till att ditt piano transporteras på ett säkert sätt, oavsett om det handlar om en kortare eller längre flytt.

Om du söker efter en firma som kan hjälpa dig med en pianotransport i Stockholm så kan vi på Pianomagasinet erbjuda en professionell och pålitlig service för att säkerställa att ditt piano eller flygel transporteras på ett tryggt sätt. 

Vi är en av de mest pålitliga och professionella pianoflyttarna i Stockholm, och vårt team av erfarna flyttare har genomfört hundratals pianotransporter genom åren. Vi har all den utrustning och de verktyg som krävs för att säkerställa en smidig och säker pianoflyttning.

Behöver du flytta en flygel i Stockholm? Då är du på rätt plats. Vi på Pianomagasinet är också experter på flyttning av flyglar och kan hjälpa dig att flytta ditt instrument på ett tryggt och effektivt sätt. Vi har en bred erfarenhet av flyttning av flyglar och vårt team av specialiserade flyttare har de färdigheter som krävs för att hantera en flytt av en flygel på ett säkert och effektivt sätt.

Så oavsett om du söker efter flytt av piano i Stockholm, pianotransport inom Sverige eller flyttning av flygel, så kan du lita på Pianomagasinet för en säker och professionell service. Kontakta oss idag för mer information eller för att boka din pianotransport eller pianoflyttning i Stockholm.

Vi är försäkrade

Vi har lång erfarenhet och vi gör vårt yttersta för att transportera ditt instrument på säkrast möjliga sätt men en olycka kan ändå alltid ske. Om olyckan mot förmodan skulle hända är alla våra transporter försäkrade hos If Skadeförsäkringar med transportansvarsförsäkring.

Vill du veta pris direkt för pianoflytt utan att behöva vänta på vårt offertsvar?

Vi har en priskalkylator för pianoflytt och för transport av flyglar och tafflar inom och mellan större städer i Sverige. 

Vill du veta pris direkt för pianoflytt i Stockholm? Klicka på följande knapp och fyll i de uppgifter vi frågar om och se priset direkt på skärmen. 

Klicka på följande knapp om du vill komma till priskalkylator för pianoflytt i Uppsala.

Klicka på följande knapp om du vill få pris direkt för pianoflytt inom Göteborg. Formuläret ger också pris för pianoflytt inom hela Sverige där pianoflytten antingen är till eller från Göteborg.

Klicka på följande knapp om du vill få pris direkt för pianoflytt inom Malmö. Formuläret ger också pris för pianoflytt inom hela Sverige där pianoflytten antingen är till eller från Malmö.

Klicka på följande knapp om du vill få pris direkt för pianoflytt inom Umeå. Formuläret ger också pris för pianoflytt inom hela Sverige där pianoflytten antingen är till eller från Umeå.