Zimmermann piano och flygel - Vad har de för pris och värde?

Zimmermann genomgick samma öde som alla de andra tyska pianotillverkare som låg i de östra delarna av Tyskland som sedan blev en del av Östtyskland. Fram till och med andra världskriget tillverkade Zimmermann både pianon och flyglar av hög kvalitet men efter andra världskriget sjönk kvaliteten avsevärt eftersom Zimmermann då endast blev ett märke av många som alla var identiska pianon men med olika loggor under tangentlocket. Det centraliserade sättet att organisera en ekonomi som det kommunistiska DDR var förödande för piano- och flygeltillverkare som bygger mycket av dess varumärke på tradition och ett unikt hantverk utfört av exceptionellt skickliga yrkesmän. Efter Berlinmurens fall köpte C. Bechstein upp Zimmermann. Zimmermann lever därför kvar som pianomärke men tillverkas nu i den kinesiska fabriken Hailun som är en respekterad pianofabrik från Kina. Besök C. Bechsteins officiella hemsida för att läsa mer om Zimmermann.

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Zimmermann pianon och flyglar

  • Ett Zimmermannpiano från 1950-talet och 1960-talet har inget monetärt värde.
  • En Zimmermannflygel från 1950-talet och 1960-talet har ett värde på 3000 kr och 12 000 kr beroende på skick.
  • Ett Zimmermannpiano från 1970-talet har ett pris på cirka 1000 kr om skicket är bra.
  • En Zimmermannflygel från 1970-talet är värd mellan 5000 kr och 15 000 kr beroende på skick. Skicket på resonansbotten, steg, tangenter och möbel är avgörande för värdet. 

Behöver du hjälp med en piano- eller flygelflytt?

Vi utför pianotransport och flygelflytt i Uppsala och Stockholm dagligen. Kontakta oss för att få pris för pianoflytt.

Vi gör även regelbundna flyttar inom hela Sverige där vi kan erbjuda dig hjälp med en pianoflytt eller flygeltransport inom en vecka mellan orter som Göteborg, Lund, Malmö, Uppsala, Jönköping, Linköping och Stockholm. Kontakta oss för att få pris för flytt av flygel eller piano inom Sverige

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.