August Hoffman piano - pris, värde och historia

August Hoffman är en svensk pianotillverkare som har sitt ursprung i Stockholm. Fram till början av 60-talet tillverkades August Hoffman i Stockholm men efter att Nordiska Piano köpt upp August Hoffman lades tillverkningen i Vetlanda där Nordiska Piano hade sin fabrik. Efter uppköpet av Nordiska Piano blev August Hoffman-pianon identiska med Nordiska Pianon så när som på små designmässiga skillnader av möbeln. August Hoffman tillverkade pianon av hög kvalitet innan uppköpet av Nordiska Piano där nästan alla pianomodeller från 50- och 60-talet hade Rennermekanik. Även efter uppköpet var August Hoffman ett kvalitetsmärke med bra material och högkvalitativ Renner- eller Langermekanik. 

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

August Hoffman piano - pris och värde

August Hoffman-pianon från sekelskiftet och fram till och med 40-talet var mycket bra tillverkade instrument men eftersom dessa instrument är så gamla så kräver de omfattande renovering och av den anledningen har de inget monetärt värde. August Hoffman-modeller från 50- och 60-talet har ett ringa värde på mellan 0 och 1000 kr beroende på skick. Dessa modeller måste undersökas noggrant eftersom de är så pass gamla för att kontrollera att inga stora renoveringar behöver utföras. August Hoffman tillverkade en högre modell på 120 cm under 50- och 60-talet vars möbel var designad av Carl Malmsten vilken kan vara värd mellan 1000 och 2000 kr beroende på skick. Senare modeller när August Hoffman tillverkades i Vetlanda av Nordiska Piano är de mest kända modellerna en modell i modern stil som är 104 cm hög vilken är identisk med Nordiska modell Futura och en modell som är i traditionell stil eller i chippendalestil som är 110 cm hög vilken är identisk med Nordiska modell Classica. Den lägre modellen är värd mellan 500 kr och 2000 kr beroende på skick och den högre modellen på 110 cm är värd mellan 2000 kr och 5000 kr beroende på skick och ålder. 

Behöver du piano- eller flygelflytt?

Behöver du flytta ett piano? Vi utför pianotransport i Stockholm och Uppsala där vi självklart också kan hjälpa dig med flygelflytt. 

Vi gör också regelbundna transporter mellan större orter inom Sverige som till exempel mellan Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Jönköping, Linköping, Norrköping och Uppsala. Kontakta oss för pianoflytt inom Sverige

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.