Petrof piano och flygel - Vad har de för pris och värde?

Petrof är ett europeiskt piano- och flygelmärke som fortfarande är en av få tillverkare som har produktionen av flyglar och pianon kvar än idag. Petroffabriken ligger i Tjeckien och de tillverkar också andra piano- och flygelmärken där de mest kända märkena är Weinbach och Rösler. Ett mindre känt märke som Petrof också tillverkar är Scholze. Alla dessa märken är tillverkade med samma egentillverkade mekanik och med samma kvalitet. Av dessa märken är Petrof det högst ansedda märket och Weinbach nummer två även om vi på Pianomagasinet inte sett någon kvalitetsmässig skillnad mellan dessa märken. Petrofpianon och flyglar brukar ha mer träarbeten och detaljer på möbeln men instrumentmässigt är de av samma kvalitet. Den egentillverkade Petrofmekaniken är bra mekanik men Renner-, Langer- och Schwandermekanik är bättre mekaniker.

Besök gärna Petrofs officiella hemsida.

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Petrof pianon och flyglar

  • Petrofpianon från 1950- och 1960-talet har ett ringa monetärt värde på mellan 500 kr och 1000 kr om skicket är bra. Eventuellt kan Petrofpianon i chippendalestil vara värda något mer. 
  • Petrofflyglar från 1950-60-talet är värda mellan 10 000 kr och 20 000 kr om skicket på resonansbotten, steg och tangenter är bra.
  • Petrofpianon från 1970-talet som är i modern stil och där allting är helt det vill säga inga sprickor i resonansbotten är värda mellan 1000 kr och 2000 kr.  Petrofpianon i chippendalestil från samma tid är värda mellan 3000 kr och 8000 kr beroende på skick.
  • Petrofflyglar från 1970-talet är värda mellan 20 000 kr och 45 000 kr beroende på skick. Generellt sett är priset för både flyglar och pianon högre om de är i blank svart.

Behöver du hjälp med en piano- eller flygelflytt?

Söker du flyttfirma som kan hjälpa dig med en pianoflytt eller att flytta en flygel? Vi flyttar pianon och flyglar i Stockholm och Uppsala dagligen. Kontakta oss för att få pris för piano- eller flygelflytt.

Vi gör också regelbundna transporter inom hela Sverige där vi varje vecka flyttar både pianon och flyglar mellan större orter i Sverige som Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Jönköping, Linköping och Norrköping. Vi gör också piano- och flygeltransporter norrut till Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå men inte lika regelbundet. Kontakta oss för att få pris för flytt av piano.

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.