Schimmel piano och flygel - Vad har de för pris och värde?

Schimmel är ett mycket välkänt piano- och flygelmärke från Tyskland. Denna tillverkare var belägen, och är det fortfarande, i Braunschweig vilket är en stad som ligger i den västra delen av Tyskland vilket gjorde att denna tillverkare inte påverkades av konsekvenserna efter andra världskriget vilket tyvärr alla Östtyska piano- och flygeltillverkarna blev eftersom deras fabriker nationaliserades under den Östtyska staten. Schimmels anseende är precis under de högst ansedda pianomärkenda Steinway & Sons, Blüthner, Bösenforder och C. Bechstein. Schimmel tillverkar både flyglar och pianon och är kända för att ha en mjuk och varm ton och ett fast anslag det vill säga ett anslag med mer motstånd. Eftersom allas smak, tycken och preferenser är olika är denna stil väldigt uppskattad av vissa men av andra som föredrar en klarare och skarpare ton är denna stil ansedd som för luddig och diffus. Schimmelpianon passar bra för klassisk musik men mindre bra för pop och jazz vilka är musikstilar där pianots klang behöver vara klar och mer briljant. 

Besök gärna Schimmels officiella hemsida.

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Schimmel piano och flygel - pris och värde

  • Schimmelpianon från sekelskiftet och fram till 1940-talet har ringa eller inte monetärt värde eftersom de behöver omfattande renovering. 
  • Schimmelflyglar från samma period har vi på Pianomasinet inte sett så ofta men uppskattningsvis är de värda mellan 5000 kr och 15 000 kr beroende på skick. Som alltid är skicket på resonansbotten, steg och tangenter viktigt. 
  • Schimmelpianon från 1950-talet har ett väldigt lågt till inget monetärt värde. Dessa pianon brukar väldigt ofta ha en sprucken resonansbotten och faktum är att det är mer regel än undantag att dessa pianon har en defekt resonansbotten. Eftersom dessa pianon också är ganska gamla har de också ofta lösa stämnaglar. Vldigt ofta behöver dessa Schimmelpianon från 1950-talet omfattande renovering och av den anledningen har de inget värde. 
  • Schimmelflyglar från 1950-talet har ett värde på mellan 5000 kr och 15000 kr beroende på skick. En besiktning måste göras av dessa instrument då dessa flyglar precis som pianona från samma tid är ökande för att ha en sprucken resonansbotten. 
  • Schimmelpianon från 1960-talet har ett värde på mellan 1000 kr och 3000 kr beroende på skick. Samma sak angående resonansbotten gäller även för dessa Schimmelpianon som de Schimmelpianon från 1950-talet alltså att det är mer regel än undantag att resonansbotten är sprucken. Den vanligaste modellen är Fortissimo 108-modellen i chippendalestil eller modern stil. Om pianot är i chippendalestil är priset högre än om pianot är i modern stil.
  • Flyglar tillverkade av Schimmel från 1960-talet har ett värde på mellan 15 000 kr och 30 000 kr om skicket är bra. Man måste dock säkerställa att resonansbotten inte är sprucken. Läs mer om hur en sprucken resonansbotten påverkar ett piano eller en flygel. Den vanligaste flygelmodellen från denna tid är en ”baby grand”-modell som är 150 cm lång alltså liten flygel. 
  • Ett Schimmelpiano från 1970-talet har ett värde på mellan 3000 kr och 7000 kr beroende på skick och modell. Modellerna i chippendalestil har ett högre pris än modellerna i modern stil. Vanligaste modellen från denna tid är fortfarande Fortissimo 108. En annan modell som också förekommer från denna period är modell 112 vilken har ett högre värde än modell 108.
  • En Schimmelflygel från 1970-talet har ett värde på mellan 25 000 kr och 50 000 kr beroende på skick. Om flygeln är i blank svart är priset högre än om möbelutförandet är i något träslag.
  • Schimmelpianon från 1980-talet har ett värde på mellan 8000 kr och 15 000 kr men de kan till och med vara värde mer än så om skicket är mycket bra. 

Behöver du piano- eller flygelflytt?

Behöver du pianoflytt? Vi utför piano- och flygelflytt i Stockholm och Uppsala dagligen. Vi gör också längre transporter inom hela Sverige vi varje vecka flyttar pianon och flyglar mellan större orter i Sverige. 

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.