Baumgardt piano - Vad har de för pris och värde?

Baumardt är ett svensktillverkat piano av hög kvalitet. Alla svenska pianotillverkare har genomgående hög kvalitet där de enda märken som har högre anseende från denna tid är de förstklassiga märkena som Steinyway & Sons, C. Bechstein, Blüthner, Bösendorfer, Grotrian Steinweg och kanske någon tillverkare som producerar instrument i lägre volym som till exempel Steingraeber und Söhne. Baumgardtpianon från sekelskiftet och fram till andra världskriget är mycket väl tillverkade instrument men eftersom de är så gamla och kräver renovering har de inget monetärt värde. Under 1950- och 1960-talet tillverkade Baumgardt en modell som var 117 cm hög i chippendalestil som är av mycket bra kvalitet. Man måste dock undersöka skicket på dessa pianon för att veta så att de inte har större skador eller fel. Problem med sprucken resonansbotten och sprucket bassteg är vanligt förekommande. Lösa stämnaglar är också mer regel än undantag för pianon från 1950-tal och 1960-tal. Lösa stämnaglar går att åtgärda så att stämnaglarna håller ett eller ett par decennier till utan att behöva bytas ut. 

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Baumgardt piano - pris och värde

Baumgardtpianon i chippendalestil från 1950-talet och 1960-talet är värde cirka 1000 kr – 2000 kr om de är i bra skick. Senare modeller av Baumgardt från 1970-talet är värde mellan 500 kr och 1000 kr om modellen är i modern stil det vill säga lägre modeller som är cirka 105 cm höga och om modellen är chippendalestil är de värde mellan 2000 kr och 3000 kr. Även senare modeller av Baumgardt  från 1970-talet och framåt så måste skicket alltid kontrolleras för inte allt för sällan har dessa Baumgardtpianon sprucken resonansbotten och/eller sprucket bassteg. Baumgardtpianon från 1970-talet som är i chippendalestil, som har 88 tangenter och som har Rennermekanik och där resonansbotten och bassteget är hela är otroligt fina pianon. 

Behöver du piano- eller flygelflytt?

Vi flyttar pianon inom hela Sverige där vi varje vecka har regelbundna transporter mellan större orter i Sverige. Kontakta oss om du behöver flytta ett piano.

Vi gör också piano- och flygelflyttar i Stockholm och Uppsala på daglig basis. 

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.