Rönisch piano och flygel - Vad har de för pris och värde?

Rönisch är en tysk piano- och flygeltillverkare som har en lång och anrik historia. Fram till och med andra världskriget var Rönisch ett av de högst ansedda pianotillverkarna i Tyskland vilket säger en hel del då den konkurrens som fanns i Tyskland var extremt hård. Rönischfabriken låg i Östtyskland vilket gjorde att varumärket och tillverkningen nationaliserades av den Östtyska staten. Detta gjorde att Rönisch gick från att ha varit ett högt ansett tyskt pianomärke till att bli ett pianomärke i mängden av alla de exakt likadana pianon och flyglar som tillverkades under central ledning av den Östtyska staten. Pianon och flyglar producerades på löpande band där man hade standardiserade modeller och där det enda som skilde dessa pianon och flyglar emellan var loggan under tangentlocket. 

Har du ett piano eller flygel du vill få värderad? För endast 199 kr gör vi en värdering av ditt instrument. För de flesta pianon kan vi också tala om ålder och tala om historia kring ditt instrument om vi får serienumret. Få värdering av ditt piano eller flygel.

Pris och värde för Rönisch pianon och flyglar

  • Ett Rönischpiano från sekelskiftet och fram till 1940-talet betingar inget monetärt värde. Dessa pianon är mycket bra tillverkade men eftersom de kräver omfattande renovering har de inget värde i befintligt skick. 
  • Ett Rönischpiano från 1950-1970-talet har ett lågt monetärt värde på cirka 500 kr om skicket är bra. Detta då dessa pianon nationaliserades av den Östtyska staten under denna tid. 
  • En Rönischflygel från 1930-1940-talet har troligtvis ett värde på mellan 5000 kr och 15 000 kr beroende på skick. Skick på resonansbotten, steg och tangenter är avhängigt med priset. 
  • En Rönsichflygel från 1950-talet har ett värde på mellan 5000 kr till 15 000 kr om skicket är bra. 
  • En Rönischflygel från 1960-talet till 1970-talet har ett värde på mellan 5000 kr till 15 000 kr om skicket är bra.

Behöver du hjälp med en piano- eller flygelflytt?

Letar du efter en flyttfirma som specialiserar sig på att flytta pianon och flyglar? Vi är experter på pianoflytt och flygelflytt där vi på daglig basis utför transporter i Stockholm och Uppsala. Kontakta oss för att få veta kostnad för din pianoflytt eller flygelflytt.

Vi gör också på regelbunden basis transporter inom hela Sverige där vi varje vecka flyttar pianon och flyglar mellan större städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Jönköping, Linköping och Norrköping. Vi utför också pianotransporter norrut till orter som Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå, även om detta inte sker med samma regelbundenhet. Kontakta oss för att få pris för piano- eller flygeltransport inom Sverige..

Få värde och pris av ett annat pianomärke?

Har du ett annat pianomärke som du vill veta värde och pris för och även få historia om? Klicka på pianomärkena nedan för att få information om respektive tillverkare. 

Har du ett piano eller flygel som vill få värderad?

För endast 199 kr kan vi hjälpa dig att värdera ditt piano eller din flygel. Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi till dig med värdet av ditt instrument.